nedeľa 2. októbra 2016

Zelené špagety s paprikou

300 g hovädzieho filé, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 feferónka, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 100 g čiernych a zelených olív, 400 g špagiet s vňaťovou príchuťou, 1 konzerva olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, šálka šťavy z pečeného mäsa, čajová lyžička mletej červenej papriky, zväzok pažítky, pol čajovej lyžičky karí korenia, mleté čierne korenie, soľ
Olej rozpálime na veľkej panvici. Pridáme umyté mäso, ktoré sme nakrájali na malé kocky. Krátko ho opečieme zo všetkých strán, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji rozpražíme slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekanú feferónku a krátko opražíme. Papriky očistíme, nakrájame na rezance, pridáme k slanine a opražíme do sklovita. Pridáme olivy, paradajky a mäsovú šťavu a uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou, karí a mletým čiernym korením, primiešame nakrájanú pažítku, mäso a pomaly dusíme.Špagety varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Uložíme na taniere, polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára