300
g hovädzieho filé, 100 g prerastenej údenej slaniny, 1 feferónka,
1 červená paprika, 1 zelená paprika, 100 g čiernych a zelených
olív, 400 g špagiet s vňaťovou príchuťou, 1 konzerva olúpaných
paradajok, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, šálka šťavy z
pečeného mäsa, čajová lyžička mletej červenej papriky, zväzok
pažítky, pol čajovej lyžičky karí korenia, mleté čierne
korenie, soľ
Olej
rozpálime na veľkej panvici. Pridáme umyté mäso, ktoré sme
nakrájali na malé kocky. Krátko ho opečieme zo všetkých strán,
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji rozpražíme
slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú
cibuľu, nasekanú feferónku a krátko opražíme. Papriky očistíme,
nakrájame na rezance, pridáme k slanine a opražíme do sklovita.
Pridáme olivy, paradajky a mäsovú šťavu a uvaríme omáčku.
Osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou, karí a mletým
čiernym korením, primiešame nakrájanú pažítku, mäso a pomaly
dusíme.Špagety varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút.
Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Uložíme na taniere, polejeme
omáčkou a ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára