nedeľa 2. októbra 2016

Makaróny zapekané s údeným mäsom

300 g údeného mäsa (údené koleno, údené plece alebo údená lopatka), 4 vajcia, 100 ml smotany, 100 g nastrúhaného syra, 250 g makarónov, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 lyžica masti, mleté čierne korenie, soľ
Údené mäso uvaríme domäkka, vykostíme a nakrájame na malé kúsky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme nakrájané údené mäso, opražíme, okoreníme mletým čiernym korením a preložíme do ohňovzdornej misy. Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a premiešame s údeným mäsom. Nakoniec všetko zalejeme vajcami, ktoré sme rozšľahali so smotanou, posypeme nastrúhaným syrom, dáme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 25 až 30 minút.Podávame ozdobené osminkami paradajok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára