300
g údeného mäsa (údené koleno, údené plece alebo údená
lopatka), 4 vajcia, 100 ml smotany, 100 g nastrúhaného syra, 250 g
makarónov, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 lyžica masti, mleté čierne
korenie, soľ
Údené
mäso uvaríme domäkka, vykostíme a nakrájame na malé kúsky.
Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme
nakrájané údené mäso, opražíme, okoreníme mletým čiernym
korením a preložíme do ohňovzdornej misy. Makaróny uvaríme v
osolenej vode, precedíme a premiešame s údeným mäsom. Nakoniec
všetko zalejeme vajcami, ktoré sme rozšľahali so smotanou,
posypeme nastrúhaným syrom, dáme do vyhriatej rúry a zapekáme
asi 25 až 30 minút.Podávame ozdobené osminkami paradajok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára