štyri
žĺtky, 40 g medu, 80 g práškového cukru, 250 g mascarpone, 10 g
želatíny, 200 ml smotany na šľahanie, jeden balíček detských
piškót, 250 ml čiernej kávy, 100 ml likéru Amaretto, 50 g
kryštálového cukru Med
s práškovým cukrom a so žĺtkami vyšľaháme nad parou do hustej
peny, a keď mierne vychladne, prišľaháme k nej mascarpone a
rozpustenú želatínu. Potom jemne zamiešame ušľahanú smotanu na
šľahanie. Tortovú formu vyložíme detskými piškótami,
pokvapkáme ich osladenou kávou a Amarettom a nanesieme časť
pripraveného krému. Ten opäť pokryjeme piškótami a postup
zopakujeme. Dáme riadne schladiť do chladničky a pred podávaním
zákusok posypeme kakaom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára