650
g fliačkov, 250 g šunkovej salámy, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 120 g
margarínu, 30 g strúhanky na pekáč, zelená petržlenová vňať,
soľ
Fliačky
varíme v slanej vode domäkka. Mäkké fliačky precedíme,
prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odtiecť a pomastíme
tretinou rozpusteného tuku. Na druhej tretine tuku osmažíme na
kocky nakrájanú salámu.Uvarené fliačky premiešame s opraženou
salámou a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou (alebo pažítkou),
podľa potreby dosolíme, dáme na pekáč, vymazaný zbytkom tuku a
strúhankou.Fliačky krátko zapečieme, potom zalejeme mliekom, v
ktorom sme rozšľahali vajcia a dopečieme.
Podávame s chlebom alebo s čerstvým pečivom.
Podávame s chlebom alebo s čerstvým pečivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára