250
g miešaného mletého mäsa, 100 g nastrúhaného ovčieho syra, 100
ml červeného vína, konzerva olúpaných paradajok, lyžica
paradajkového pretlaku, 1 mrkva, 4 jarné cibuľky, 2 strúčiky
cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, 400 g
špagiet, zväzok pažítky, lyžica nasekanej bazalky, lyžica
nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ
Olivový
olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso.
Pridáme cesnak rozotretý so soľou a znova krátko opražíme.
Cibuľku a mrkvu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme k
mäsu a spolu opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme
červeným vínom a mäsovým vývarom, pridáme paradajky a prikryté
podusíme asi 40 minút. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme a
okoreníme mletým čiernym korením a vegetou.Špagety varíme v
osolenej vode asi 10 až 15 minút. Horúce, dobre odkvapkané
špagety dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájanou
pažítkou, syrom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára