utorok 4. októbra 2016

Selský šalát so syrečkami

1 kg uvarených zemiakov, zväzok pažítky, 2 červené papriky, 360 g nakladaných uhoriek, 200 g syrečkov, 5 PL červeného vínneho octu, po 1 L cukru, zeleninového vývaru, stredne ostrej horčice, 2 lyžičky oleja, soľ, mleté čierné korenie, 1 lyžička mletej rasce
Zemiaky a uhorky nakrájame na plátky, syr na hranolky, zmiešame, pridáme pásiky papriky, posekanú pažítku. Ocot zriedime s 50 ml horúcej vody, rozpustíme v ňom cukor a vývar. Met-lou na sneh zašľaháme horčicu a olej. Podľa chuti osolíme, okoreníme, nakoniec pridáme rascu. Zálievkou pokvapkáme šalát a opatrne premiešame. Necháme ½ hod. rozležať. Podľa potreby osolíme, okoreníme a podávame posypané pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára