1
kg uvarených zemiakov, zväzok pažítky, 2 červené papriky, 360 g
nakladaných uhoriek, 200 g syrečkov, 5 PL červeného vínneho
octu, po 1 L cukru, zeleninového vývaru, stredne ostrej horčice, 2
lyžičky oleja, soľ, mleté čierné korenie, 1 lyžička mletej
rasce
Zemiaky
a uhorky nakrájame na plátky, syr na hranolky, zmiešame, pridáme
pásiky papriky, posekanú pažítku. Ocot zriedime s 50 ml horúcej
vody, rozpustíme v ňom cukor a vývar. Met-lou na sneh zašľaháme
horčicu a olej. Podľa chuti osolíme, okoreníme, nakoniec pridáme
rascu. Zálievkou pokvapkáme šalát a opatrne premiešame. Necháme
½ hod. rozležať. Podľa potreby osolíme, okoreníme a podávame
posypané pažítkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára