300
g mletého bravčového mäsa, 500 g špiráliek (alebo iných
cestovín), 250 ml červeného vína, 1 veľký paradajkový pretlak,
350 g póru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 5 lyžíc oleja, 250 ml
mäsového vývaru, 1 čajová lyžička sušeného tymianu, 2
bobkové listy, cukor, mleté čierne korenie, soľ
Cibuľu
a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Pór umyjeme a nakrájame
na kolieska. V hrnci zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme mäso a na
prudkom ohni upečieme dočervena. Ochutíme korením a soľou.
Primiešame cibuľu, cesnak a bylinky. Krátko podusíme.Pridáme
víno, paradajkový pretlak, mäsový vývar a bobkový list. Na
minime varíme ďalších 20 minút a pór vložíme do omáčky na
posledných 10 minút varenia. Bobkový list potom vyberieme a omáčku
podľa potreby ochutíme.Cestovinu uvaríme v slanej vode s 2
lyžicami oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať na sitku.Podávame s
mäsovou omáčkou ozdobené tymianom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára