nedeľa 2. októbra 2016

Čokoládový koláč-recept

5 vajec, 180 g masla, 180 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, kakao 150 g rozpustenej čokolády nastrúhaná citrónová kôra 300 g polohrubej múky, 50 g pomletých mandlí, 1 kypriaci prášok, 1 až 1,2 dl ovocnej šťavy vykôstkované, sterilizované čerešne,
Na potretie – čerešňový lekvár, 2,5 dl vyšľahanej smotany nastrúhaná citrónová kôra,

Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a spolu znova pomiešame. Do toho dáme rozpustenú čokoládu, kakao, nastrúhanú citrónovú kôru, ovocnú šťavu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pomleté mandle. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, čerešne a opäť premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí ho potrieme lekvárom, ozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára