200
g varenej šunky, 100 g nastrúhaného parmezánu, 50 ml bieleho
vína, 8 stredne veľkých paradajok, 2 lyžice paradajkového
pretlaku, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 400 g špagiet, 4 lyžice
masla (alebo tuku), 70 ml mäsového vývaru, trochu vegety, zväzok
bazalky, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ
Maslo
rozpálime na panvici a krátko v ňom opražíme cesnak rozotretý
so soľou. Šunku nakrájame na tenké prúžky a spolu s nadrobno
nakrájanou cibuľou opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme,
nakrájame a pridáme k šunke. Primiešame paradajkový pretlak a
zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme a ochutíme
mletým čiernym korením, cukrom a vegetou. Bazalku preberieme,
umyjeme, nasekáme nadrobno a zamiešame do omáčky.Špagety varíme
v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre
odkvapkať. Horúce, dobre odkvapkané špagety upravíme na taniere,
polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára