špagety., 100 g sušených paradajok., 50 g mandlí., 60 g píniových jadier., 80 g nastrúhaného parmezánu., petržlenová vňať., 1 zväzok bazalky., čierne korenie., soľ., cukor., 1 - 2 PL balzamikovéh octu,
Paradajky povaríme asi 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať. Približne 150 ml z vody, v ktorej sa varili paradajky si odložíme nabok. Na panvici bez tuku opražíme mandle a píniové jadierka dozlatista. Spolu s parmezánom a paradajkami ich najemno rozmixujeme v mixéri tak, že do mixovanej zmesi postupne pridávame vodu z paradajok. Petržlenovú vňať a bazalku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Bylinky vmiešame do pesta a dochutíme cukrom a balzamikovým octom. Uvarené špagety premiešame s pestom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára