pondelok 10. septembra 2012

Moravské jaternice

bravcova hlava, 500 g bravcovych kozi, 800 g bravcovej pecene, sol, mlete cierne korenie, mlete nove korenie, dumbier, 10 strucikov cesnaku, majoran, bravcovy vyvar, bravcove creva
Bravcovu hlavu uvarime, vykostime a pokrajame na kocky. Koze uvarime osobitne domakka. Uvarene koze a surovu pecen 2 razy zomelieme. Vsetko spolu premiesame, osolime, okorenime mletym ciernym korenim, novym korenim, ochutime dumbierom, popucenym cesnakom a majoranom, podla potreby rozriedime bravcovymvyvarom a dokladne premiesame. Zmes nesmie byt tuha, ani nesmie tiect. Naplnime nou bravcove creva, vlozime ich do vriacej vody, po 2 minutach ohen zmiernime na 90 stupnov a varime 12 minut. Uvarane jaternice oplachneme studenou vodou a rozlozime na drevenu dosku vychladnut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára