sobota 1. septembra 2012

Krtkova torta


7 dkg masla, 2 x vanilkový cukor - spolu vymiešať a pridať: 6 žĺtkov (pridávať po jednom), 10 dkg pomletých orechov, 10 dkg postrúhanej čokolády, 1 prášok do pečiva, sneh zo 6 bielkov. 
Upečenú a vychladenú piškótu zoškrabeme zo stredu cca do polovice, omrvinky, čo sme zoškrabali, potom použijeme na posypanie torty. 
Na piškótu poukladáme na kolieska narezané banány-cca 2 kusy.
KRÉM: 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače do šľahačky, 1 vanilk. cukor, 5 dkg kryšt.cukru, 5 dkg nahrubo nastrúhanej čokolády (vytvorí sa tým stracciatella efekt).
Na tortu s banánmi dáme krém a na krém poukladáme omrvinky, ktoré sme predtým zoškrabali  z upečenej piškóty. 
Dobrú chuť! Je to fantastické, ale dobre je nechať tortu postáť pred konzumáciou cca 1-2 hodinky v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára