utorok 11. septembra 2012

Čabjanská klobása


5 kg nemastneho bravcoveho masa z lopatky, 3 kg mastneho bravcoveho masa, 120 g soli, 5 g praskoveho cukru, 40 g mletej cervenej papriky, 30 g mleteho cierneho korenia, 3 g mleteho noveho korenia, 2 g dumbieru, 30 g cesnaku
Maso dokladne ocistime, pokrajame na vacsie kocky, osolime, osladime, premiesame, nalozime do kameninovej nadoby a nechame postat na chladnom mieste 4 dni. Potom maso zomelieme, pridame vsetky koreniny, premiesame, vlozime spat do nadoby a nechame este den odlezat. Pred plnenim criev nechame postat 5 hodin v kuchyni, aby maso malo izbovu teplotu. Znovu dobre premiesame a plnime do pripravenych tenkych bravcovych criev. Klobasy udime pomaly, aby sa zaroven aj susili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára