300 g udeneho masa, 10 g susenych hub, sol, 1 zvazok polievkovej zeleniny, 300 g kyslej kapusty, 150 g oravsekej slaniny dobre prerastenej, 1 cibulu, 1 lyzicu hladkej muky, majoran
Maso a huby vlozime do mierne osolenej vody a uvarime. Kratko pred dovarenim pridame ocistenu a pokrajanu zeleninu. Vsetko spolu dovarime do makka. Kyslu kapustu pokrajame nadrobno a uvarime v osobitnom hrnci v mensom mnozstve vody. Ked je kapusta makka, precedime na nu masovy vyvar a zahustime zapraskou, ktoru si pripravime z oravskej slaniny, cibule a hladkej muky. Chvilu spolu povarime, potom do nej zamiesame z vyvaru uvarene udene maso, huby a zeleninu. Hotovu kapustnicu podla potreby dochutime solou a majoranom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára