sobota 1. decembra 2012

Kapustové fliačky


Na tri osoby počíta sa asi pol kg múky. Múka sa zmiesi s 1 vajcom, pridá sa soľ a po troške vlažná voda. Cesto sa dobre vymiesi, urobia sa 1-2 pecne, nechajú sa chvíľu stáť,  potom sa na pomúčenej doske vyvaľkajú asi na 2 mm hrubo a nechajú chvíľu schnúť. Krájajú sa na rezance, kocky, alebo sa vykrajujú ozdobným kolieskom.
Rezancové cesto sa vyvaľká a pokrája na fliačky, alebo sa vykrojí ozdobným kolieskom, aby kraj kociek bol ozdobný. Kapusta sa poseká na drobno, posolí, v rajnici usmaží na masti cukor na hnedo, pridá kapusta a smaží v neprikrytej rajnici. Nakoniec sa vmiešajú vyvarené fliačky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára