sobota 22. decembra 2012

Sviatočná hubová polievka


400 g cerstvych hub, 40 g masti, 1 cibulu, 30 g hladkej muky, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 1,25 l hydinoveho vyvaru, 2 dl smotany, 1 zltok, mlete cierne korenie, zelena petrzlenova vnat, 100 g uvarenych rezancov
Cerstve huby ocistime, pokrajame na platky a oprazime na masti. Pridame pokrajanu cibulu, oprazime, poprasime mukou a znova oprazime. Potom pridame ocistenu a pokrajanu mrkvu a zeler, zalejeme hydinovym vyvarom a uvarime do makka. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiesali zltok a mlete cierne korenie, uvedieme do varu a odstavime. Nakoniec dochutime zelenou petrzlenovou vnatou posekanou nadrobno a osolime. Podavame s uvarenymi rezancami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára