sobota 1. decembra 2012

Rezance s praženou krupicou


Na tri osoby počíta sa asi pol kg múky. Múka sa zmiesi s 1 vajcom, pridá sa soľ a po troške vlažná voda. Cesto sa dobre vymiesi, urobia sa 1-2 pecne, nechajú sa chvíľu stáť,  potom sa na pomúčenej doske vyvaľkajú asi na 2 mm hrubo a nechajú chvíľu schnúť. Krájajú sa na rezance, kocky, alebo sa vykrajujú ozdobným kolieskom.
Na masti sa usmaží krupica do žlta, trochu posolí a zaleje vriacou vodou. Potom sa pod pokrievkou nechá napuchnúť. Kto má rád sladké rezance, môže pridať cukor, ale aj slané sú chutné. Hotové, vyvarené rezance sa vyberú do krupice, dobre rozmiešajú a podávajú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára