500 g zemiakov, sol, 1 zltok, 200 g hrubej muky, voda, 120 g maku, 70 g praskoveho cukru, 50 g masla
Umyte zemiaky uvarime v supke, osupeme a postruhame na struhadle a zomelieme. Dame na dosku, osolime, pridame zltok, muku, podla potreby vodu a vypracujeme hustejsie cesto, ktore nechame postat 20 minut. Potom cesto rozdelime na viac casti a z kazdej casti sformujeme tenky valcek s priemerom 1 cm, ktory pokrajame na kusky. Kusky cesta rozsulame na pomucenej doske na sulance, ktore uvarime vo vacsom mnozstve osolenej vody. Pocas varenia ich obcas premiesame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Uvarene sulance vyberieme dierkovanou varechou, nechame odkvapkat, rozdelime na zohriate taniere, posypeme zomletym makom premiesanym s cukrom a pokvapakame roztopenym maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára