sobota 1. decembra 2012

Granatier marš


Na tri osoby počíta sa asi pol kg múky. Múka sa zmiesi s 1 vajcom, pridá sa soľ a po troške vlažná voda. Cesto sa dobre vymiesi, urobia sa 1-2 pecne, nechajú sa chvíľu stáť,  potom sa na pomúčenej doske vyvaľkajú asi na 2 mm hrubo a nechajú chvíľu schnúť. Krájajú sa na rezance, kocky, alebo sa vykrajujú ozdobným kolieskom.
Uvaria sa zemiaky v šupke, očistia, pokrájajú na drobučko a dajú smažiť so smaženou cibuľkou. Potom sa posolia, pridá sa červená sladká paprika alebo tlčené čierne korenie. Vyvarené fliačky sa vmiešajú, môže sa pridať i trošku vody, v ktorej sa fliačky varili, aby boli šťavnatejšie. Grnatier marš len tak je chutný, ak sa nešetrí masťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára