pondelok 12. novembra 2012

Špagety so sušenými paradajkami


400 g jarnej cibulky, 3 struciky cesnaku, 200 g susenych paradajok v oleji, sol, 400 g spagiet, 4 PL olivoveho oleja, 80 g bazalky, mlete cierne korenie, 50 g tvrdeho ovcieho syra
Cibulku ocistime a nakrajame na kolieska. Struciky cesnaku ocistime a najemno posekame. Susene paradajky nechame odkvapkat a nakrajame na tenke pasiky.
Spagety uvarime podla navodu na obale. Vo velkom hrnci zohrejeme olej, pridame cesnak, susene paradajky a jarnu cibulku. Dusime 8 minut, osolime a okorenime.
Bazalku ocistime a listky poodtrhame. Spagety scedime a nechame odkvapkat. Dame do hrnca s paradajkami, premiesame a kratko zohrejeme. Pred podavanim posypeme syrovymi hoblinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára