pondelok 12. novembra 2012

Cestovina so smotanovou omáčkou

300 g prerastaného údeného mäsa, 2 lyžice oleja, veľká cibuľa, 500 g sladkej smotany, 150 g hrášku, soľ, olej, 500 g cestoviny, 2 lyžice parmezánu
Údené mäso nakrájané na kocky, zalejme studenou vodou a privediem do varu. Potom necháme odkvapkať, vložíme do studenej vody a osušíme. Na panvici s ochrannou vrstvou mäsa sprudka opekáme tri minúty, potom pridáme pokrájanú cibuľu a dusíme do zlatista. Mäso s cibuľou preložíme do hrnca, zalejeme smotanou a po zovretí 10 minút pomaly varíme. Hrášok uvaríme v osolenej vode odkvapkaný vsypeme do smotanovej zmesi. Zohrievame ešte tri minúty. V osolenej vode uvaríme cestoviny a ocedené zmiešame so smotanovou omáčku. Podávame posypané strúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára