sobota 23. marca 2013

Jahodová bábovka


3 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g tuku, 250 g tvarohu, 1,5 dcl mlieka, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica rumu, asi 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, asi 300 g jahôd, tuk na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy, jahodová poleva na ozdobenie.
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom do penista. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku  s práškom do pečiva. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme 1/3 cesta. Poukladáme jahody, zakryjeme 2/3 cesta. Opäť dáme jahody a vylejeme poslednú tretinu cesta. Bábovku vložíme do predhriatej rúry a pomaly upečieme do ružova. Upečenú bábovku po vychladnutí vyklopíme a polejeme jahodovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára