nedeľa 24. marca 2013

Jablkový koláč


200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vody 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva,
Na plnku: 1000 g jabĺk, 80 g Zlatého klasu (2 ks), 100 g kryštálového cukru, 3 dl vody, 300 g smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky,
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Očistené jablká nastrúhame. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí kašu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť. Sladkú smotanu dotuha vyšľaháme so stužovačom a natrieme na plnku. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára