cesto - 30 dag hladkej muky, 1 vajce, stipku soli, vodu
Plnka: 20 dag detskej krupice, mast, 1/2 dl mlieka, praskovy cukor, 10 dag hrozienok, mast na plech
Zo surovin vypracujeme cesto, vyvalkame ho na natenko, pokvapkame maslom a posypeme pripravenou plnkou i hrozienkami.
Plnka: Krupicu posmazime na oleji doruzova, pokvapkame mliekom, pomiesame a nechame krupicu napucat. Do vychladnutej pridame cukor a hrozienka. Zavin stoceny do obluka dame na vymasteny plech. Vo vyhriatej rure ho pecieme doruzova asi 40-45 minut.
Krupicova taska: Klasicke zemiakove cesto vyvalkame nahrubsie a posypeme podobne pripravenou krupicou zmiesanou s cukrom. Zavinieme, polozime dve vedla seba na plech a zalejeme 1 1/2 dl mlieka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára