sobota 17. septembra 2016

Syrové guľôčky

250 g enciánu, 100 ml mlieka, 1 vajce, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 100 g strúhanky
Encián nakrájame na tenké plátky, na panvicu vložíme maslo a necháme ho rozpustiť. Pridáme múku, dobre premiešame a varíme asi 2 minúty. Potom pridáme mlieko, dobre vymiešame a za stáleho miešania varíme na slabom ohni ešte asi 2 až 3 minúty.Pridáme syr a miešame do rozpustenia. Takto pripravenú masu odložíme na chladné miesto na dve hodiny. Po dobrom stuhnutí masy tvarujeme menšie guľôčky, ktoré obalíme v trojobale. Vyprážame ich na rozpálenom oleji dozlata.Podávame teplé ako pikantnú pochúťku k vínu. Napichávame špáradlami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára