piatok 30. septembra 2016

Tyčinky plnené bryndzou

krupica 140 g, voda 2,5 dl, maslo 70 g, soľ, 4 žĺtky, sneh,
Náplň – maslo 100 g, bryndza 250 g, pažítka, smotana, vajce na potretie,

Do vody dáme maslo, soľ a do variacej vody za stáleho miešania pridáme krupicu. Uvaríme husté cesto, ktoré nechytá na varešku ani na hrniec. Do vychladnutého cesta vmiešame žĺtky a nakoniec tuhý sneh. Cestom naplníme tortový ozdobovač a na vymastený a pomúčený plech striekame tyčinky asi 6 cm dlhé a 1,5 cm široké. Potrieme tyčinky rozšľahaným vajcom a posypeme soľou a rascou. Upečieme v horúcej trúbe. Upečené a vychladnuté prekrojíme a naplníme bryndzovou náplňou. Náplň : do rozotretého masla pridáme bryndzu a nakrájanú pažítku a podľa potreby kyslú smotanu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára