sobota 17. septembra 2016

Jablkový závin

280 g hladkej múky, 80 g masla, 1 biely jogurt, štipku soli.
Na plnku: 1 kg jabĺk, vrecúško vanilkového cukru, trochu škorice, 4 hrste kryštálového cukru

Múku, rozpustené maslo, jogurt a štipku soli zmiešame a vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhanými, vytlačenými jablkami, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, škoricou a opäť pokvapkáme rozpusteným maslom. Opatrne skrútime do závinu a položíme na plech vymastený olejom. Obdobne pripravíme závin z druhej časti cesta. Potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rure. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára