piatok 16. septembra 2016

Plnená sviečkovica

600 g sviečkovice, 60 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 60 g husacej pečene, 80 g šampiňónov, 50 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, 30 g hladkej múky
Sviečkovicu odblaníme, po dĺžke rozrežeme, slabo naklepeme, posolíme, okoreníme a poukladáme na ňu tenké plátky údenej slaniny, husacej pečene a šampiňónov. Potom ju zvinieme, obviažeme tenkým špagátom, posolíme a okoreníme mletým korením. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na tuku do zlata, vložíme do nej sviečkovicu, pridáme rajčiakový pretlak, podlejeme vývarom z kostí a prikryté dusíme hodinu. Mäkké mäso vyberieme, šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do ružova a zalejeme vývarom. Dobre rozmiešame a povaríme 20 minút, potom ju precedíme cez sitko. Sviečkovicu pokrájame, dáme na misu a polejeme šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára