piatok 16. septembra 2016

Obložená pečená teľacia oblička

800 g teľacieho karé s obličkou, soľ, 80 g masla
Ragú: 60 g masla, 25 g hladkej múky, 200 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať
Hrášok: 200 g hrášku, 10 g cukru, 40 g masla
Z karé odrežeme obličku, sviečkovicu a kosti. Mäso ovinieme tenkým špagátom, posolíme a vložíme do pekáča. Pridáme maslo, sviečkovicu a obličku, posolíme a dáme piecť za občasného podlievania vodou a šťavou. Upečené mäso a obličku pokrájame, uložíme na misu a obložíme hráškom i ragú a polejeme precednou šťavou.
Ragú: Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom, dobre pomiešame, pridáme udusené šampiňóny, pokrájanú upečenú teľaciu obličku, mäso, sviečkovicu a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Hrášok: Hrášok uvaríme v osolenej vode s cukrom. Mäkký vyberieme a polejeme maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára