piatok 16. septembra 2016

Zapekané teľacie filé

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 60 g masti na opekanie, 15 g hladkej múky, 20 g masla, 50 g šunky, 150 g šampiňónov, 60 g eidamského syra
Z teľacieho stehna nakrájame 70 g filé, ktoré naklepeme, posolíme, poprášime múkou a na masti z oboch strán opečieme. Na masti súčasne opečieme hlavičky šampiňónov a 8 plátkov šunky. Opečené filé rozložíme na plytkú porcelánovú misu, na ne uložíme opečené hlavičky šampiňónov a opečené plátky šunky, prikryjeme plátkami eidamského syra a zapečieme v rúre. Masť po opekaní zaprášime múkou, opražíme do zlata, zalejeme vývarom, pridáme maslo, dobre povaríme. Šťavu podávame v omáčniku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára