piatok 16. septembra 2016

Plnená teľacia oblička

800 g teľacieho karé s obličkou, 80 g masla, soľ, 80 g šunky, 20 g údenej slaniny, 15 g hladkej múky
Teľacie karé vykostíme a obličku vykrojíme. Vykostené mäso rozkrojíme do formy, ktorý naklepeme a posolíme. Na mäso ukladáme obličku pokrájanú po dĺžke a na to uložíme plátky šunky. Všetko stočíme, previažeme niťou, posolíme, dáme na pekáč, do ktorého sme dali posekané kosti, pridáme maslo a trochu podlejeme vodou. Pečieme v rúre za občasného polievania šťavou. Mäkké mäso vyberieme, niť odstránime, mäso pokrájame, uložíme na misu a polejeme šťavou. Šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme na ružovo, zalejeme vývarom, dobre povaríme, precedíme cez sitko a pridáme slaninu pokrájanú na kocky a upraženú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára