piatok 16. septembra 2016

Plnené teľacie rebierko

¼ kg teľacieho karé, 80 g masla, soľ, 30 g hladkej múky
Plnka: 50 g šunky, 60 g šampiňónov, 20 g masla, petržlenová vňať, 2 vajcia
Pokrájané rebierka naklepeme, osolíme, na každé dáme plátok šunky, očistený šampiňón, kúsok masla, petržlenovú vňať, stočíme ku kosti, drievkom upevníme, pomúčime a z oboch strán opečieme. Podlejeme vývarom z kostí a prikryté dusíme. Mäkké rebierka vyberieme, drievko vytiahneme, šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do zlatožlta, zalejeme vodou, dobre povaríme, precedíme na rebierka a ešte povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára