nedeľa 5. februára 2017

Granátové jablko

Vyberajte zrele plody: Granatove plody su gulate, velkosti jablka, s hladkou kozovitou supkou. Pri nakupovani vyberajte najvacsie a rovnomerne vyfarbene jablcka. Zrele maju zlto-cervenu farbu.
Ako ich jest?: Mozno sa vam uz stalo, ze ste si domov priniesli granatove jablcko a po rozrezani ste neveriacky pozerali na semienkami preplneny plod. Jablcko prerezte na polovicu a lyzickou z neho vyberajte duzinate jadierka, z ktorych kazde obsahuje jedno semienko. Semienka mozete bez obav prehtlat. Jadierka su stavnate a chutou aj vyzorom pripominaju cervene ribezle, len su o nieco sladsie. Dozrete maju sytocervenu farbu. Plody mozete aj odstavit. Povalajte ich po tvrdej podlozke, potom vyrezte do supky otvor a vytlacte stavu. Stava s apouziva v studenej aj teplej kuchyni. Pridava sa do napojov, kokteilov, vyrabaju sa z nej sirupy a polievaju sa nou aj mucniky.
Zazracne ucinky: Z minulosti sa traduje, ze plody podporuju sexualitu. Stava pomaha proti zaludocnym tazkostiam. Jablcka obsahuju velke mnozstvo antioxidantov, ktore chrania proti rakovine. Obsahuju 14-21% sacharidov, 3-4% kyselin, vitaminy skupiny B, male mnozstvo vitaminov C, vela draslika, tiez horcik, vapnik a zelezo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára