nedeľa 5. februára 2017

Liečivý ovos

Zmiernuje navaly horucavy: Ked v obdobi prechodu zlyhava produkcia zenskeho hormonu estrogen, rastlinne latky v ovse ho reguluju a pomahaju zmiernovat caste navaly horucavy. Pri tychto problemoch odporucame kazdy den konzumovat 50 az 80 g ovsenych vlociek.
Znizuje cholesterol: Vlaknina, ktoru obsahuje ovos, znizuje hladinu cholesterolu. Odporucame denne jest 40 az 50 g ovsenych otrub alebo 80 az 100 g ovsenych vlociek. Tak dosiahnete pokles hladiny cholesterolu az o 5%.
Ucinna pomoc pri traveni: Latky, ktore obsahuje ovos, posobia ako ochranna vrstva na sliznici zaludka a criev. Ovsena polievka viaze na seba agresivne zaludocne kyseliny, ktore sposobuju palenie zahy, a upokojuje cely traviaci trakt. Ked budete castejsie jest tuto obilninu, bude aj vase crevo chranene pred infekciami.
Stabilizuje cukor v krvi: Ovos obsahuje skrob, ktory sposobuje postupne uvolnovanie energie. Cukor v krvi stupa pomaly a plosne, jeho hladina zostava vyrovnana. Preto je ovos vhodny pre diabetikov, ktori by mali obilniny jedavat denne.
Tip: Pri hnacke, bolestiach brucha ci paleni zahy pomoze ovsena polievka.
Priprava: Uvarte liter vody alebo zeleninoveho vyvaru so 60 g ovsenych vlociek a stipkou soli. Polievku jedzte v malych porciach pocas celeho dna.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára