utorok 30. augusta 2016

Kysnutý makový koláč

300 g polohrubej múky, 20 g droždia, 30 g cukru, 40 g masla, vajce, soľ, mlieko, 20 g masti na pomastenie
Plnka: 200 g maku, 150 g cukru, 1 ½ dl vody, mletá škorica, citrónová kôra
Do múky pridáme vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešané droždie, soľ, vajce, maslo a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, naplníme vlažnou plnkou, stočíme, dáme na plech, potrieme roztopenou masťou a necháme nakysnúť. Upečené a vychladnuté pokrájame a posypeme cukrom. Namiesto makovej plnky môžeme použiť aj orechovú.
Plnka: Cukor zalejeme vodou a dáme variť, potom primiešame pomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru a škoricu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára