pondelok 15. apríla 2013

Dvojité rezy

25 dkg masla, 40 dkg krupicovej (hrubej) múky, 1 balíček prášku do pečiva, 2 žĺtka, 10 dkg medu, 1 polievková lyžica rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 3 celé vajcia, 10 dkg kryštálového cukru, 10 dkg marmelády, 8 dkg hladkej múky, hrsť mletých orechov.
Robia sa dva druhy cesta, tvz. miesené a piškótové cesto.
Miesené cesto: krupicová (hrubá) múka, maslo, prášok do pečiva, med, žĺtka, rum, vanilkový cukor, vypracujeme na ľahké cesto. Vložíme na plech, a pečieme na bledo. Ešte nedopečené potrieme marmeládou, posypeme orechmi a na vrch dáme piškótové cesto.
Piškótové cesto: 3 celé vajcia šľaháme s kryštálovým cukrom do peny, vmiešame hladkú múku.
Po tomto obe cestá dopečieme. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a pokrájame na ľubovoľné kúsky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára