štvrtok 14. marca 2013

Lokše s makom


1 kg zemiakov, 300 g hladkej muky, sol, 50 g husacej alebo bravcovej masti, 150 g maku, 60 g praskoveho cukru, 1 lyzicu masla
Umyte zemiaky uvarime v supke den vopred. Pred pripravou ich osupeme a postruhame alebo zomelieme na masovom mlynceku. Pridame muku, sol a vypracujeme hustejsie cesto, ktore na pomucenej doske rozsulame na valec s priemerom 5 az 6 cm. Potom valec pokrajame na kolieska hrube 1 az 1,5 cm a z kolieska vyvalkame tenke placky, ktore pecieme priamo na sporaku alebo na ocelovej platni. Upecene lokse pomastime z jednej strany rozohriatou mastou, posypeme zomletym makom premiesanym s praskovym cukrom, pokvapkame roztopenym maslom a zvinieme. Podavame horuce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára