pondelok 12. novembra 2012

Rezance s brokolicou a cesnakom


100 ml olivového oleja, 2 nasekané strúčiky cesnaku, 500 g brokolice (1 hlávka), 1 lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia a štipľavej červenej papriky, 200 g tenkých rezancov, nastrúhaný parmezán.
Vo veľkej nádobe opražte zľahka na oleji cesnak, pridajte čerstvo umytú brokolicu, nádobu zakryte a nechajte pri slabom ohreve 12-15 minút podusiť, aby brokolica zmäkla. Dávajte pozor, aby sa neodparila všetka kvapalina. Pridajte korenie a papriku. Jedlo si môžete takto predpripraviť a uchovať asi hodinu pri bežnej teplote. Uvarte rezance a odceďte ich. Potom pridajte rezance k brokolici a jedlo dôkladne premiešajte. Na stôl k jedlu priložte strúhaný syr a trocha červenej štipľavej papriky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára