nedeľa 5. februára 2017

Vyberte si tofu

Zdravy syr: Tofu je bohate na vysokokvalitne bielkoviny. Obsahuje tiez B vitaminy a zelezo. Mnozstvom vapnika  sa vyrovna mliecnym vyrobkom. Je zdrojom latok dolezitych na prevenciu roznych ochoreni aj protirakovinotvornych latok.
Malo kJ: 50% jeho energetickej hodnoty pochadza z tukov, 4 kusky tofu v sebe ukryvaju len 6 g tuku. Obsahuje totiz male mnozstvo nasytenych tukov a ziadny cholesterol. Cim je tofu maksie, tym je nizsi obsah tukov.
Univerzalne vyuzitie: Sojovy syr mozete pripravovat roznymi sposobmi. Sa sa vyprazat, varit, dusit, grilovat, primiesat do natierok, salatov ci kremov. Postruhanym tofu mozete posypat pizzu alebo cestoviny. Uplne skvele chuti okorene jemne tofu zmiesane s cibulkou. Lepsiu natierku na chlieb si ani neviete predstavit. Mnohe z vas urcite netusie, ze ho mozete pripravit aj nasladko. Zmiesajte ho s kakaom a mate vybornu plnku do kolace.
Sava spongia: V ponuke obchodov najdete 4 druhy tofu: biele, lahodkove, paprikove alebo udene. Rozlisujeme 3 stupne tvrdosti: tuhy, makky a jemny. Vsetky druhy syra maju jednu vynikajucu vlastnost, dokazu do seba nasat najroznejsie prichute. Ked tofu namocite do cili omacky, ziska prichut cili, ked ho nechate odlezat v bylinkovej omacke, bude bylinkove.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára