piatok 3. februára 2017

Tvarohové fliačky

300 g muky, vajce, 1/2 lyzicka masti z udenej slaniny, 100 g skvariek z udenej slaniny, 150 g cerstveho tvarohu, 1/2 l hustej kyslej smotany, sol
K muke a vajcu pridame sol a vodu a zamiesime pruzne, nie velmi tuhe cesto. Z cesta urobime bochnik, ktory nechame na pomucenej doske asi 5 minut odpocivat. Potom cesto vyvalkame na hrubku 2 mm a nechame ho na kazdej strane niekolko minut obschnut. Z cesta nakrajame fliacky vo velkosti 2x2 cm a varime v prudko sa variacej posolenej vode. Do vriacej vody pridame 1/2 lyzicky rozpustenej masti, aby sa fliacky nepozliepali.Ked fliacky vyplavaju na povrch a voda opat vrie, scedime ich. Pri cedeni fliacky nepreplachujeme studenou vodou. Scedene fliacky v nadobe hned premiesame s rozohriatou mastou a zmiesame s 3 dl kyslej smotany. Zlahka do nich primiesame polovicu rozdrobeneho tvarohu a vylozime na zohriatu misu. Povrch bohato posypeme druhou polovicou tvarohu, polejeme zvysnou smotanou a posypeme cerstvymi skvarkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára