piatok 3. februára 2017

Šunkové fliačky so smotanou

Na tri osoby počíta sa asi pol kg múky. Múka sa zmiesi s 1 vajcom, pridá sa soľ a po troške vlažná voda. Cesto sa dobre vymiesi, urobia sa 1-2 pecne, nechajú sa chvíľu stáť,  potom sa na pomúčenej doske vyvaľkajú asi na 2 mm hrubo a nechajú chvíľu schnúť. Krájajú sa na rezance, kocky, alebo sa vykrajujú ozdobným kolieskom
Z dobrého rezancového cesta nakrájajú sa fliačky, vyvaria sa, primieša sa ¼ kg šunky, alebo údeného mäsa na drobno posekaného, 2 dl smotany sa rozmiešajú s celými vajíčkami, trochu sa posolia a vlejú na šunkové fliačky. Táto hmota sa dá do formy alebo rajnice vymazanej masťou a vysypanej strúhankami. Navrch sa položia kúsky masti a pečú do červena.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára