nedeľa 2. októbra 2016

Špagety na kuchárkin spôsob

250 g miešaného mletého mäsa, 100 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, konzerva olúpaných paradajok, lyžica paradajkového pretlaku, 1 mrkva, 4 jarné cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, 400 g špagiet, zväzok pažítky, lyžica nasekanej bazalky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ
Olivový olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a znova krátko opražíme. Cibuľku a mrkvu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu a spolu opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, podlejeme červeným vínom a mäsovým vývarom, pridáme paradajky a prikryté podusíme asi 40 minút. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou.Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút. Horúce, dobre odkvapkané špagety dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájanou pažítkou, syrom a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára