nedeľa 2. októbra 2016

Mätové rezance so smotanovou omáčkou

250 g varenej šunky, pol šálky nastrúhaného parmezánu, 1 šálka sladkej pochúťkovej smotany, 1 pohár smotany, 400 g rezancov s mätovou príchuťou, malá konzerva zeleného hrášku, malá konzerva mrkvy, 1 cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, zväzok pažítky, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ
Olej rozpálime na panvici, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita. Pridáme šunku nakrájanú na rezance a krátko opražíme. Hrášok a mrkvu necháme dobre odkvapkať a pridáme k šunke. Prilejeme pochúťkovú i obyčajnú smotanu, pridáme syr a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a vegetou.Rezance varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára