streda 14. septembra 2016

Teplé prsíčka s vínom

4 vykostené kačacie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 2 hlávky šalátu, 50 g šalátovej čakanky, 75 g žeruchy, šalotka, červené jablko, 1 Pl olivového oleja, 3 Pl červeného vína
Nálev: hrsť petržlenovej vňate, strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, 1 ČL práškového cukru, 2 Čl dijonskej horčice, 2 PL červeného vína, 3 Pl olivového oleja

Z prsičiek odstránime kožu a šľachy. Mäso osolíme, okoreníme aodložíme. Pripravíme si nálev: petržlenovú vňať nasekáme a vložíme do šalátovej misy. Cesnak prelisujeme, zmiešame spolu s korením a soľou a vložíme do misy. Pridáme cukor, horčicu, víno, olej a šľaháme. Šalát a čakanku natrháme a vložíme do misy. Šalotku nakrájame na kolieska, jablko nakrájame na plátky. Všetko vložíme do misy a premiešame. Na panvici rozohrejem eolej, vložíme prsíčka a opekáme 5 minút z každej strany. Mäso vyberieme, položíme na dosku a necháme vychladnúť. Z panvice zlejeme olej, zosilníme oheň a pridáme červené víno. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Kačacie prsičká nakrájame na plátky a pridáme do šalátu. Šťavu z panvice nalejeme na šalát, dôkladne premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára