piatok 16. septembra 2016

Teľacie kolienko na slanine

½ kg mäsa z vykosteného teľacieho kolienka, soľ, 50 g cibule, mleté čierne korenie, 10 g hladkej múky, 60 g údenej slaniny, 60 g masti
Mäso pokrájame na 100 g kúsky, prešpikujeme údenou slaninou, posolíme a okoreníme. Na rozpálenej masti opečieme a potom vyberieme. Do masti pridáme pokrájanú cibuľu, upražíme ju do zlatožlta, podlejeme vodou, pridáme opečené opečené kolienko a dusíme pod pokrývkou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme, zalejeme vývarom, dobre povaríme a pretlačíme cez sitko. Kolienko ešte povaríme v šťave.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára