piatok 16. septembra 2016

Teľacie filé s pečeňou a jablkami

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 100 g masti na opekanie, soľ, 10 g hladkej múky na zaprášenie, 100 g husacej pečene, 200 g jabĺk, lyžica rajčiakového pretlaku, 10 g hladkej múky, ½ dl bieleho vína, cukor
Z mäsa nakrájame 75 g filé, slabo ich naklepeme, sformujeme do okrúhla, posolíme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme na masti. Husaciu pečeň pokrájame na plátky, posolíme a opečieme z oboch strán. Súčasne opečieme i jablká olúpané a pokrájané na hrubšie kolieska. Opečené filé uložíme na misu. Na každé položíme plátok pečene a koliesko jablka. DO výpeku pridáme rajčiakový pretlak, zaprášime ho múkou, chvíľu podusíme a zalejeme vývarom a vínom, dobre povaríme, aby šťava bola lesklá, a pridáme soľ a cukor. Hotovou polejeme filé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára