sobota 17. septembra 2016

Syrový špíz

200 g levočskej klobásy, 400 g syra, 1 vajce, 50 g mlieka, 30 g hladkej múky, 80 g strúhanky, 80 g oleja.
Príloha: 1000 g zemiakov, petržlenová vňať, rasca, soľ
Syr nakrájame na štvorce, klobásu na tenké kolieska. Striedavo napichujeme na ihlicu syr a klobásu. Syr potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji.
Zemiaky očistíme, umyjeme, zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme rascu a uvaríme domäkka.Podávame so zemiakmi, ktoré sme posypali nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s tatárskou omáčkou alebo rôznymi druhmi šalátov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára