sobota 17. septembra 2016

Syrový šalát s hroznom

250 g tvrdého syra Gouda, 500 g hrozna, 100 g orechových jadier, 200 ml majonézy alebo jogurtu, 50 ml citrónovej šťavy, 1 lyžica práškového cukru, na hrot noža cayenského korenia, zelená petržlenová vňať, soľ
Syr nakrájame na malé kocky a premiešame s umytými bobuľami hrozna. Pridáme orechové jadrá, majonézu alebo jogurt, citrónovú šťavu, cukor, cayenské korenie, soľ a všetko spolu zľahka premiešame.Zmes necháme odležať v chladničke asi 2 až 3 hodiny. Pred podávaním šalát urovnáme na misku, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme bobuľami hrozna a orechovými jadrami.Podávame s chlebom a maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára