sobota 17. septembra 2016

Syrovo – rascové tyčinky

400 g mrazeného lístkového cesta, 1 vajce, 80 g tvrdého strúhaného syra, 1 lyžica čerstvých byliniek (1 čajová lyžička sušených), rasca, múka na vyvaľkanie, mleté čierne korenie
Cesto necháme cez noc rozmraziť. Rúru vyhrejeme na 200 oC. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rozmrazené cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a celé ho potrieme rozšľahaným vajíčkom. Polovicu cesta posypeme strúhaným syrom, nakrájanými bylinkami a mletým čiernym korením. Druhú polovicu cesta naň zľahka pritlačíme. Radielkom vykrajujeme tyčinky široké približne 1 centimeter.Naukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Posypeme rascou a pečieme v predhriatej rúre na strednej teplote asi 15 minút dozlata.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára