streda 14. septembra 2016

Syrové chlebíky po provensálsky

125 g majonézy, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžička ostrej horčice, 50 g strúh.ementálu, 2 strúčiky cesnaku, štipka cayenského korenia, 500 g sendvičového chleba
Majonézu, paradajkový pretlak, horčicu a syr dáme do jednej misky. Pridáme očistený a pretlačený cesnak a všetko spolu premiešame. Zmes vymiešame do krému, dochutíme cayenským korením. Chlieb nakrájame ostrým nožom na krajce, ktoré natierame syrovým krémom. Jednotlivé natreté krajce ukladáme na rošt, ktorý podložíme plechom. Zapekáme v strede rozohriatej rúry. Chlebíky sú hotové, ak sa na povrchu lesknú a ich farba sa podobá farbe zapadajúceho slnka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára